zondag 8 mei 2022

8 mei 2022 9 km zuiden van Le Temple tuin van huis - 2 km west van Moulis-en-Medoc, tent naast wijngaard

Er is weinig te vertellen vandaag.

Pierrick heeft minder goed geslapen, door het gezang van de nachtegalen.

Zoals steeds op om 6hr30. Alles opplooien. Pierrick heeft thee gemaakt, aangezien ik gemerkt had dat er weer niet veel eten te vinden zou zijn onderweg. We ontbijten met thee en petit prince koeken. Daarna gaan we op stap.

Rond 9hr50 komen we aan in Le Temple. De enige bar restaurant is dicht. Er is wel een kleine markt naast de kerk. Drie kramen staan er. Één verkoopt Indische gerechten. Aangezien we ondertussen gemerkt hebben dat je in Frankrijk meer kans hebt om geen eten te vinden onderweg, nemen we twee porties: een groente curry met rijst  en kip met ajuinen met rijst. Om 10hr warm eten, waarom niet. We installeren ons op een bank aan de kerk. Op dat moment komen ook een aantal oldtimer legerjeeps en motor toe aan het plein. Iedereen ook uitgedost in tenue: Franse militair, Amerikaanse militair, verzetslieden. Klaar voor hun re-enactment. Ik denk dat onze wandelkarren wat misplaatst waren in het decor. 8 mei is een feestdag in Frankrijk: het einde van de oorlog 40 -45.  Het eten was voedzaam, maar we misten wat de spicy touch van de Indische keuken.

Rond 10hr25 gaan we terug op stap richting Saumos en St Helene-en-Medoc. Nog steeds niets open. In Saumos merken we dat er terug een fietssnelweg is richting St Helene. Gedurende 9 km kunnen we die volgen. Er zijn wel wat fietsers op het parcours. Veel lange afstandsfietsers. Je herkent ze van ver aan al hun fietstassen en bagage.

Rond 13hr30 komen we aan in St Helene-en-Medoc. Ook daar is geen bar, bistro, restaurant open. We installeren ons op een bank achter de kerk, in een speeltuin. Boterhammen met banaan en petit prince koeken en een gesmolten snicker op de menu. Het is warm weer.

Rond 14hr15 terug op pad naar Castelnou-en-Medoc. Het stappen gaat goed. De baan is rustig. We komen 1 andere wandelaar tegen. Om 16hr15 zijn we er. Zelfde verhaal. Niets open. We wandelen al wat verder, in de richting van Lamarque, waar we morgen de veerboot nemen. We zitten op een hele drukke baan, maar kunnen na 1,5 km gelukkig afslaan naar de D5 richting Moulis-en-Medoc. We vinden een stuk gras langs een wijngaard en zetten de tent. Het is nog steeds warm, 28 graden. Het is 17hr30.

Avondeten: boterhammen met sardienen uit blik en een snicker en een zuurtje. 

We wachten nog wat om in de tent te kruipen tot het frisser wordt. 

Goed gewandeld. 37km. Goed gegeten. Boterhammen en Indisch. We missen onze dagelijkse cafe con leches. We snakken naar een goede douche. We wisten op voorhand dat het in Frankrijk moeilijker ging zijn om eten, drinken, slapen te vinden. Da’s deel van het avontuur.

Een fijne Moederdag aan alle mama’s.


Onze kampeerplek vorige nacht en de boom met de zingende nachtegalen 
Op de markt in Le Temple 











De fietssnelweg 




Onze kampeerplek deze nacht, naast de wijngaarden 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten