woensdag 18 mei 2022

18 mei 2022 Thouars camping- Saumur camping

 Pierrick heeft goed geslapen, ik wat minder. De tent helde wat af en ik rolde telkens tegen de zijkant. Pierrick zei dat ik ook veel gesnurkt had. Maar het kader was prachtig. Vlak bij de rivier. Kwakende kikkers. 

Wakker al voor zes uur. Klaar om 6hr45. We starten de dag met een stevige klim . Er is de muur van Geraardsbergen, de muur van Deba en dus ook de muur van Thouars. Gelukkig vinden we direct een bakker om te kunnen ontbijten.

Het traject om Thouars te verlaten, loopt door de industrie zone. Niet echt mooi. We hebben op GM het wandelparcours ingeven als voorkeur. GM heeft haar best gedaan. Ze schotelt ons vandaag een traject voor van landbouwwegen, al dan niet overwoekerd door gras, gravelwegen, boswegen, bruggetjes en af en toe een asfaltbaan. We zitten midden in de natuur. Tussen de weidse akkers. We wandelen langs kleine gehuchten, zoals Louzy, Varanne, Meron. We houden rond 12hr45 een stop aan de kerk van Meron. De klokkentoren staat nog recht, maar verder niets. Er is een grasveld. Geen bank. We installeren ons onder de enige boom op het grasperk. We herstellen de tent. Er is een stuk van de staven kapot gegaan. Deze ochtend stond de tent wat kaduk. Daarna eten we wat: boterham met paté, banaan, tomaatjes, Snickers. Beetje bij beetje geraakt onze picknickplek overwoekerd door mieren.   

Om 14hr gaan we terug op stap. Al 21 km gedaan, nog 17 km te gaan. Het parcours blijft heel mooi. We doen een beetje aan “slow walking”. Op de gravelwegen geraken we echt niet goed vooruit. Lastig voor de voeten. Rond 16hr komen we aan de rivier Thouet, die we wat moeten volgen. Een prachtig parcours, maar vol hindernissen. Mijn kar glijdt van een betonblok omdat het blok te smal was. Ik kan gelukkig mijn evenwicht bewaren, maar Pierrick ziet het niet graag gebeuren. We wandelen verder. We komen in de Rue des troglodytes, waar je nog huizen in de rotswand hebt. We volgen het parcours. Uiteindelijk komen  we via het zuiden toe in Saumur. Een aangename stad. Prachtige gebouwen, overal terrassen, leven in de stad, de Loire. We steken een brug over om op het eiland in de rivier te komen. Na 1 km komen we toe aan de Flower camping L’île d’Offard. Het is 18hr. We hebben 38 km gestapt. We vragen een plaats voor twee nachten. Liefst in de schaduw. We hebben beslist om morgen een rustdag te nemen. Even uitrusten na de stevige etappes en het warme weer. De camping is heel fijn. Goed georganiseerd. Mooie verdeling van tenten, tenten om te huren, bungalows om te huren, mobilhomes. Er is een prachtige buitenkeuken voor de wandelaars / fietsers, met gasvuur, frigo, spoelbak, tafel. Er staan al verschillende tenten van fietsers. De douche doet deugd. We gaan eten in het restaurant van de camping. Daarna gaan we de kleren wassen. Het werd tijd want we hebben geen propere kleren meer. Voeten verzorgen. Pierrick slaapt al, als ik de kleren uit de droogkast haal.

Morgen eens uitslapen.

Prachtige dag, mooi parcours, troglodieten woningen,  Saumur is een fijne stad.


Camping municipal van Thouars 

Klaar voor het vertrek 

De start van de muur van Thouars 




Vroeger had elke stad zijn openbare baden en douches.  Zouden we nu goed kunnen gebruiken.










Het stijgt en het daalt



Pikkertje in de schoen



Tentstok wisselen 

Middagpauze 



Velden met tarwe en vol klaprozen 



Het meest avontuurlijke stuk van de dag

Mijn kar was langs opzij van de betonblok gegleden.
Was oefening in evenwicht bewaren. 

Brugjes over om de weg te vervolgen 








Troglodieten huizen





Saumur 

De Loire

Tent naast een tafel. Perfect.
 En tegenover de buitenkeuken 

Avondeten in het restaurant van de camping 

De buitenkeuken op de camping 


2 opmerkingen: