dinsdag 17 mei 2022

17 mei 2022 Parthenay huisje - Thouars camping

We hebben goed geslapen. Het was rustig, Koel. We zijn vroeg wakker. We staan op om 6hr. Pierrick maakt koffie in de keuken van het huisje. Het is fijn om de dag rustig te starten, met koffie en een koekje.

Rond 7hr gaan we op stap. We moeten in het begin een route departementale volgen. Druk verkeer. Iedereen is waarschijnlijk op weg naar het werk. We volgen de baan sowieso tot in Lageon, waar een routier restaurant is waar we iets kunnen drinken. Daarna volgen we verder de D938. De baan is druk, maar er is een goede pechstrook. We kunnen goed stappen. In de buurt van Airvault kunnen we de baan verlaten en via een parallel weg verder wandelen. Tot onze verrassing passeren we aan een routier restaurant, aux chênes verts. Het is middag, er staan 5 - 6 man buiten. Als ze ons zien toekomen, zijn ze geïnteresseerd in ons verhaal. Wat we aan het doen zijn. Waar we vandaan komen. De meesten hebben op België gereden. Sommige met betere ervaringen dan andere. Het is een gezellige bende. We beslissen om iets te gaan eten. De menu is zoals steeds : voorgerecht - hoofdgerecht - dessert, voor 13euro.  De uitbater is vriendelijk, enthousiast, behulpzaam. Er heerst een opgewekte sfeer in de zaal. Leuk. De chauffeurs moeten de uitbater over ons avontuur verteld hebben, want hij brengt ons enorme porties eten. Rond 13hr20 gaan we terug op stap. Al 20 km gedaan, nog 19km te gaan.

Het is warm. Heel warm. Gelukkig is er af en toe een windje. We wandelen verder , aan de westkant van de route departementale. We passeren aan een plek waar ze windmolens aan het opbouwen zijn. We wandelen door Saint-Varent en trekken verder langs de D135, richting Thouars. Rond 17hr komen we toe in Thouars, een grotere stad, met een oud centrum, deels ommuurd, de rivier die er door stroomt. Zoals Pierrick voorspeld had, moeten we eerst helemaal naar boven om daarna terug af te dalen naar de rivier waar de camping is. De laatste 300 meter zijn moordend. Een dalingspercentage van 15%. Niet oké voor de knieën. Rond 17hr45 zijn we op de camping. Er zijn andere kampeerders maar er is niemand meer aan het onthaal. We bellen naar het nummer dat ophangt aan het onthaal. We mogen ons al installeren en morgen alles regelen. Als we zeggen dat we morgen om 7hr al weg zullen zijn, zeggen ze dat ze nog iemand zullen sturen rond 19hr30. 

We installeren de tent, gaan ons douchen. Zalig, een goede douche na een stevige, warme wandeldag. Als de verantwoordelijke geweest is en we hebben kunnen betalen, gaan we nog even iets eten in het restaurant dicht bij de camping, Entre potes. Prachtig gelegen aan de rivier, lekker eten, fijn personeel.

Terug op de camping geraken we aan de praat met een ander stappend koppel en twee fietsende dames. Het koppel is op weg naar Compostela, vanaf de Mont St Michel. We wisselen ideeën en adressen van goede plekjes uit. De dames fietsen hun eigen parcours. 

Daarna in de tent, voeten verzorgen en luisteren naar het kwaak concert van de kikkers op de rivier.

Warm weer. Goed gestapt. Fijn routier restaurant , aux chênes verts.

Morgen naar Saumur.


Vertrek in Parthenay, aan de Porte Saint Jacques 








Installatie van windmolens 

Hier en daar zie je nog mooie oude wegwijzers 

Velden velden velden







Vieruurtje 

Aankomst in Thouars 




Mooi centrum in Thouars 



Rivier naast de camping / restaurant.
Vol kikkers.

Moe maar voldaan.


1 opmerking:

  1. Ik heb weer genoten van je dagboek. Nu klaar voor mijn ochtendtrip! Hopelijk blijft het droog, ook voor jullie😘

    BeantwoordenVerwijderen