zaterdag 14 mei 2022

14 mei 2022 St Césaire camping - 4 km zuid van Villeneuve-la-Comtesse tent in de wei

 We zijn wakker om 6 uur, want we willen om 7 uur bij de bakker zijn in het dorp. Als we vertrekken, merken we dat we het fietslicht kwijt zijn dat op Pierricks rugzak hangt. We keren terug naar de kampeerplaats maar vinden niets. We gaan naar de bakker die open zou zijn vanaf 7hr. We ruiken de geuren van vers brood, croissants, maar de winkel is nog dicht. Als de bakker ons ziet toekomen, zegt hij dat ze direct zullen opendoen. Ontbijt met koffie en koffiekoeken. Goed begin van de dag.

Om 7hr40 gaan we op stap, volgens het Google Maps wandelparcours. Een auto stopt naast ons om te vragen of we iets nodig hebben. Sympathiek. We wandelen over verlaten dorpswegen, daarna ook een deel over boswegen, landbouwwegen. Het is een prachtig parcours, heel rustig. We trekken langs immense velden met tarwe, gerst, zonnebloemen, erwtjes, langs wijngaarden. Rond 10hr15 houden we even pauze. In de schaduw. Het is een warme dag.

Om 12hr15 komen we aan in St Jean d’Angely. Er is nog een tafel vrij op het terras van “aux bons vivants”. We proberen ervoor te zorgen dat we voldoende groenten eten, dus bestellen we eerst een vegetarische salade en daarna voor elk een hoofdschotel. De uitbater kijkt wat raar. Hij zegt dat het grote porties zijn, dat we blijkbaar veel honger hebben. De salade is heerlijk en inderdaad groot. De hoofdschotel is ook heerlijk en ook copieus. We hebben veel te veel gegeten. We nemen onze tijd om te eten. We weten dat we deze avond wild moeten kamperen en dan kunnen we beter niet te vroeg aankomen op de plek waar we willen stoppen. 

Rond 14hr15 gaan we terug op stap. Richting Loulay, Vergné, Villeneuve-la-Comtesse. Langs de D150. Het is warm. Rond 17hr15, al 35 km gestapt, zien we een landbouwer hooibalen stapelen in een wei. We vragen hem of we onze tent in zijn wei mogen zetten. Geen probleem. We blijven nog wat buiten zitten, want het is nog steeds drukkend warm. Honger hebben we niet. We hebben deze middag gegeten voor twee dagen.

De nachtegaal is er.

Morgen op stap naar Niort.




De bakkerij!


Ontbijt 


Wandelen in de ochtenduren is heel rustgevend
 









We wandelen  langs Le chemin du Coran. Een doodlopende straat….. Zou de priester hier gepasseerd zijn, vraagt Pierrick zich af?

Pauze in de voormiddag 







St Jean d’Angély


Avondeten 

Kampeerplaats voor deze nacht: tent in de wei.
De nachtegaal is ook van de partij. 


1 opmerking:

  1. Fijn te horen dat ge terug goed op weg zijt 🚶‍♀️🚶🏻En verzorg elkaar goed de dag van de zorg 👍

    BeantwoordenVerwijderen