donderdag 26 mei 2022

26 mei 2022 Brezolles wildkamperen aire campingcar - Evreux hotel

We hebben goed geslapen, maar zijn veel wakker geweest. Er was veel verkeer op de baan, er waren zeer veel kwakende kikkers in de buurt, om middernacht kwam nog een mobilhome toe die veel kabaal maakte. Tijdens de nacht is weer een tentstok gesprongen. De stokken krijgen het moeilijk. Je ziet dat ze gekromd beginnen staan. Het is ‘s morgens dan ook prutsen om de kapotte stok los te krijgen. We hebben geen reservestuk meer. We zullen vandaag een oplossing moeten zoeken. Een nieuwe stok vinden. Het kapotte stuk er af zagen. Het is een feestdag vandaag. Onze lieve heer Hemelvaart. Benieuwd wat de dag zal brengen.

We vertrekken rond 6hr35. We gaan eerst terug naar het dorp. De bakker zou open zijn vanaf 6hr30. We komen toe aan de bakkerij. We zien dat er activiteit is, we ruiken het. Maar de deur is nog dicht. Een beetje ontgoocheld, of beter gezegd hongerig, gaan we maar dan verder op stap. Het is ongelofelijk rustig op de baan. Ik denk dat we op 2 uur tijd misschien 10 auto’s zien langskomen. Na 9 km komen we aan in het volgende dorp. De rivier Arve is de scheidingslijn tussen het departement Eure-et-Loir en Eure. Een dorp met water is altijd wat mooier dan een dorp zonder, vind ik. Gelukkig is de bakkerij hier wel open. We kopen koffiekoeken. De bakker heeft jammer genoeg geen koffie. Als we buiten komen, begint het te regenen. We eten snel een amandel croissant en gaan dan verder. Het regent gelukkig niet zo lang. Het blijft wel erg bewolkt. We wandelen verder, terug langs oneindige velden. We wandelen van gehucht naar gehucht. Tussenin is er niets. Nu zien we veel vlasvelden. Blijkbaar is het noorden van Normandië gekend als grote vlasproducent. Zowel om linnen te maken, als olie , als verzorgingsproducten. Het is een mooi gewas, met mooie blauwe bloemetjes. Rond 11hr30 komen we aan in Mesnils-sur-Iton. Er is niets open om te eten, dus gaan we een koffie drinken in bar La Citadelle. De koffie is heerlijk. Lang geleden dat we nog zo lekkere koffie gedronken hebben. We krijgen er een Lotus speculoos bij. De dame die ons bedient, is heel aangenaam. Ze heeft Aziatische trekken. En de vriendelijkheid en wat gereserveerdheid die we vaak bij Aziaten zien.  De hond van het huis is een schatje. Hij doet ons aan onze Hercule denken. Hij heeft een even lieve snoet. Waarschijnlijk mag hij niet van achter de toog komen, want hij installeert zich net aan  de rand, soms met 1 voorpoot er net naast, soms met zijn 2 voorpoten, maar met zijn poep blijft hij achter de toog zitten. We hebben al 22 km gestapt. We blijven een beetje drentelen in het café en bestellen een tweede koffie.

Rond 12hr15 gaan we weer op stap. Bij het oversteken van de straat, schiet de jerrycan los op de kar bij Pierrick. We blokkeren even de straat, want ik krijg de jerrycan niet direct los. Gelukkig zijn we niet te veel water kwijt. Daarna gaan we verder. Nog 17 km te gaan. De weg is wat drukker geworden. Rond 14hr15 stoppen we aan een pleintje om iets te eten. Na een half uur gaan we voort. We willen in Evreux eerst in de Decathlon passeren om te kijken of we er tentstokken vinden.

Rond 16hr15 komen we toe aan de Decathlon. Ze hebben niet de tentstokken die we nodig hebben. Er is een hersteldienst voor fietsen. We vragen aan de medewerkers of ze een zaag hebben om de kapotte stukjes af te zagen van de twee gesprongen tentstokken. Op vijf minuten is het in orde. Top team in de Decathlon van Evreux. Hopelijk houdt de tent het vol voor het laatste stuk. Het hotel waar ik een kamer geboekt heb, ligt net naast de Decathlon. Rond 16hr30 zijn we er. Ik had het uitgekozen omwille van de locatie en omdat er een restaurant is. Het restaurant is gesloten omdat het een feestdag is. Ontbijt dienen ze op vanaf 9hr30. Da’s een beetje te laat voor ons. De kamer is prima. We krijgen zelfs onze karren binnen. De badkamer is klein, type mobilhome, maar de douche doet zo’n deugd na 2 dagen wildkamperen. Als we wat bekomen zijn na de douche, verzamelen we alle vuile kleren. Op 1,5 km is er een wassalon. We wandelen naar daar, steken alle kleren in de machine. We hebben 37 minuten tijd om iets te gaan eten in de kebabzaak, restaurant Ottoman, vlakbij. We hebben honger. De kebabschotel smaakt, de bediening is sympathiek. Daarna gaan we terug naar het wassalon voor een paar cycli in de droogkast. Om 20 hr hebben we gegeten, propere kleren, een herstelde tent. We zijn klaar voor het laatste stuk.

Morgen gaan we richting de Seine.

We hebben goed gestapt. Het was een feestdag, dus er was veel dicht. Het was wat frisser weer vandaag. De tent is hersteld bij Decathlon. Nachtje hotel.

Vertrek op de mobilhome parking 

Brezolles 






Kasteel  in Tillières-sur-Arve



Aan elke kant van de rivier staat de naam van het departement 




De bakkerij!!


De kerktorens worden spitser





Weidse velden met vlas. De blauwe bloemetjes beginnen te bloeien 

Een geïnteresseerde chauffeur, met goede herinneringen aan Vlaanderen (werk, vriendin)


Namiddag pauze


Fiets én tent herstellers van Decathlon Evreux 



1 opmerking:

  1. Ann Van Schoors27 mei 2022 om 07:40

    Ik ben weer helemaal bij gelezen. Zalig die verslagjes elke dag, de positieve spirit die er keer op keer in zit. En dat blijkt ook uit de foto's! Geniet nog van jullie tocht!

    BeantwoordenVerwijderen