maandag 23 mei 2022

23 mei 2022 Savigny-sur-Braye gesloten camping - La Bazoche-Gouet open camping

 Er was onweer voorspeld. Het onweer was er. Om 3hr begon het te donderen, te bliksemen, te regenen. Gelukkig duurde het niet te lang. En bleef alles droog in de tent. Als we opstaan, regent het niet. Perfect om alles in te pakken en te vertrekken. We wandelen het dorp uit langs een kleinere weg, die parallel loopt met de D9. Een hele rustige weg. Op een gegeven moment zien we een hoop liggen op de baan. Het lijkt wel een kangoeroe. Als we dichterbij komen, zien we dat het een haas is. Een open wonde in zijn hals. Enorm opgezwollen. Geen mooi zicht. Het is terug beginnen regenen. Het is lang geleden dat we onze regenjassen hebben aangehad. We lopen door Sargé-sur-Blaye, richting Mondoubleau. Plots stopt een auto langs de baan. Hij vraagt of we iets nodig hebben. Hij heeft zelf ook al de Compostela route gedaan. Hij biedt aan om een koffie bij hem te komen drinken. Aangezien we nog niet ontbeten hebben, vinden we dit wel een leuk idee. Hij geeft zijn adres en we gaan op stap. Zijn huis is vlak bij de supermarkt. Dan kunnen we direct wat inkopen doen. Een uur later zijn we aan zijn huis. Dominique heet hij. Het is wat chaos in zijn keuken, maar hij biedt ons graag een koffie aan. Hij vertelt zijn eigen Compostela ervaringen. Hij heeft het traject al een paar keer gedaan. Hij is 65 jaar oud, al 14 jaar op pensioen, was vroeger cipier, heeft sport nodig om zich te kunnen uitleven, sukkelt nu wat met zijn knie. Na de koffie gaan we naar de supermarkt. Jammer genoeg is er geen plekje waar we iets kunnen eten of drinken. We doen inkopen en kopen ook een broodje om direct te eten. Een oudere man in de supermarkt spreekt ons aan. Hij is benieuwd naar ons verhaal, hoe veel kilometers we elke dag doen. Een andere dame, zelf een fietster,  is geboeid door onze karren. We laden alles in. We eten ons broodje aan de inkom van de supermarkt, in de regen. Het is 11hr30, terug op pad. We hebben al 15 kilometer gedaan, nog 21 kilometer te gaan. 

Het blijft wisselen tussen regen en droog. We wandelen langs de D921, door Saint-Agil, waar een kasteel is, een cultureel centrum , type het Ey, een zadelmaker. Tot in Arville, een klein dorpje, waar blijkbaar vroeger de Compostela route liep, en de onze nu ook. Waar een restaurant is, dat net dicht is, als we er aankomen. Waar een commanderij van de tempeliers is. Een prachtige site. Die ook slaapplaats aanbieden. Het is twee uur. Hoog tijd voor een pauze. Er is een mooie tuin aan de site, met tafels en stoelen. We mogen er picknicken. Het doet deugd om even te kunnen zitten. Daarna trekken we verder richting La Bazoche-Gouet, waar een camping is. Die volgens de ambtenaar van de gemeente open zou zijn. We veranderen weer van departement: van Loir-et-Cher gaan we naar Eure-et-Loir. Rond 17hr komen we toe aan de camping. De poort is dicht. Een klein poortje is open. We gaan naar binnen. Op een deur hangt een papier dat de verantwoordelijke met vakantie is en dat we naar het gemeentehuis moeten bellen. Ik bel het nummer. De dame aan de telefoon weet van niets. Ze zal even informeren en me terugbellen. Even later belt ze terug. Een verantwoordelijke zal komen. Een beetje later komt hij toe. We mogen ons installeren waar we willen. Hij toont het sanitair, de gemeenschappelijke ruimte met ijskast, microgolfoven. Het is een kleine, rustige, fijne, goedkope camping. Er is ook bijna niemand. Er zijn maar 22 plaatsen. We zetten de tent op, nemen een douche, steken telefoons en powerbank in alle stopcontacten die we vinden. Als we willen eten, begint het terug te regenen. We wachten een uurtje in de tent en gaan dan snel in de gemeenschappelijke ruimte een boterham, kerstomaatjes, banaan eten. Goed dat we boodschappen hadden gedaan. 

Het was, na vele zonnige dagen, nog eens een regendag. Koffie bij Dominique. La commanderie des Templiers in Arville. De stijl van de huizen verandert. De kerken veranderen. 36 km gewandeld.





Koffie bij Dominique 

Mondoubleau

Broodje aan de supermarkt


De stijl van de huizen verandert

De kerk van St Agil

Het cultureel centrum van St Agil


We zitten duidelijk op de goede route 



De commanderij van de tempeliers

De kerk van de site









Regenwolken 



De kerktoren van La Bazoche-Gouet

Avondeten op de camping 

De tent



1 opmerking: