vrijdag 13 mei 2022

13 mei 2022 Saintes - Pons - Saint-Cesaire camping

 We hebben niet zo goed geslapen in het hotel. We hadden het te warm. Naweeën van de voorbije dagen, de lange autorit. We hadden alletwee gezwollen voeten van de twee dagen autorijden. 

We gaan om 7hr30 ontbijten. Daarna vertrekken we  . Vanuit onze hotelkamer zien we vier of vijf konijnen op hun gemak in de hof van het hotel.

We rijden met de huurauto naar Pons om hem terug af te leveren. We installeren onze karren. Regelen de administratie met het onthaal van de supermarkt, drinken nog een koffie en gaan op stap rond 10hr40. 

We hebben op Google Maps het parcours bekeken van Pons naar Tilques. Enerzijds het wandelparcours, anderzijds het fietsparcours. We hebben beslist om het wandelparcours te volgen. Dat loopt wat meer west dan het fietsparcours en doet ons andere plekken ontdekken dan het traject dat we tien jaar geleden met de honden gedaan hebben.

We vertrekken rond 10hr40. Het is een heel mooi parcours. Heel rustig. We volgen de D134. We komen terug langs wijngaarden, die er wat anders uitzien dan die van de voorbije dagen. De grond is bleker hier. Rond 14hr15 stoppen we aan de Charente om te picknicken. Pierrick neemt een duik in het water. Om 15hr wandelen we verder richting Saint-Cesaire waar een camping is. We wandelen door Saint Sauvant. Een prachtig dorp met mooie gerestaureerde huizen.

Om 17hr15 komen we aan op de camping municipal van Saint-Cesaire. Het is een kleine camping. Er is niemand. We zijn de enige kampeerders. De dame van de camping, die ik in de ochtend gebeld had, had ons gezegd dat we ons konden installeren en dat ze tussen 20hr en 21 hr zou langskomen. Er is sanitair. Er is warm water. Er is een restaurant vlak naast de camping.

Om 19hr gaan we eten op het terras van het restaurant. Zo kunnen we de ingang van de camping in de gaten houden als de verantwoordelijke toekomt. Ik heb een bericht gestuurd naar de dame van de camping om te zeggen dat we in het restaurant zijn. Het eten is heerlijk. 

Om 22hr gaan we slapen. Veel nachtgeluiden. We hebben geen dame gezien.

Heel mooi parcours. Prachtige huizen. 

Morgen verder in de richting van Niort.


 Aan het hotel 


Oude treinstation 

Wijngaarden 






Picknick aan de Charente

Duik in het water 



De Charente 










Prachtige huizen in Saint Sauvant


De kerk van Saint-Cesaire 

De camping municipal van Saint- Cesaire, helemaal voor ons alleen 


Restaurant les Bujoliers

Docteur Jean











Geen opmerkingen:

Een reactie posten