zondag 15 mei 2022

15 mei 2022 4 km zuid van Villeneuve-la-Comtesse - picknickplaats van Coudray Salbart

 De nacht was warm. In de ochtend begint het even te druppelen. Wakker om zes uur. Tegen 7hr15 zijn we klaar voor een nieuwe dag. We wandelen naar Villeneuve-la-Comtesse, waar de bakker open is. Koffie zonder melk en koffiekoeken. We mogen een tafel buiten zetten om te ontbijten. Na vijftien minuten  gaan we verder. Bij het verlaten van het dorp, zien we dat Pierrick zijn rugzak vergeten is in de bakkerij. We zijn al een kwartier verder. Hij wandelt terug. Ik installeer me met de karren langs de kant van de weg. 

Daarna trekken we verder. De D150 is D650 geworden. De baan is rustig. Het landschap is weids. Overal velden. In elk dorp steekt een kerktoren boven de huizen uit. Een katholieke regio (geweest)?

Rond 10hr45 houden we pauze voor cola en koffie. We passeren door een dorp met mooie voetpaden, hier en daar banken, een mooi kerkhof met een oude gerestaureerde muur rondom. We wandelen verder naar Niort. Op een gegeven moment stopt een jongeman en vraagt of hij ons een lift moet geven naar Niort. Sympathiek.

Rond 14hr30 komen we aan in Niort. Een vrij grote stad, met kasteel (donjon), kerk, mooi stadscentrum, rivier in het centrum, maar doods. Het is zondagmiddag en we vinden geen enkel café, bistro, restaurant dat open is. Gelukkig vinden we toch een kleine snackbar, waar we iets kunnen eten en drinken. Het is warm en onweerachtig. 

Rond 15hr30 trekken we verder. We moeten wildkamperen vandaag. Ik heb een parcours gezocht langs de rivier, in de hoop daar een goede plek te vinden, zodat we ons ook kunnen wassen. Het eerste idee is niet denderend. De rivier is niet te bereiken. Dus wandelen we verder richting het noorden, waar we later opnieuw langs de rivier zullen wandelen. We hebben ondertussen al 38 km gestapt. Pierrick 2,5 km meer. We moeten dringend ook water vinden, want onze jerrycan is bijna leeg en het zijn stevig warme dagen. Aan de meeste huizen zijn de luiken dicht, zie je geen teken van leven. Aan het laatste huis van een wegel zien we beweging en gaan we water vragen. Gelukt. Ondertussen heb ik een picknickplek gevonden aan de rivier op Google Maps. Op 3 km. De weg ernaartoe  is mooi. 

De picknick plaats is perfect. Een andere reiziger, met fiets en kar en drie honden en een poes heeft er zich al geïnstalleerd. We zetten de tent op. We gaan zwemmen / ons wassen in de rivier. Wat doet dit deugd na een lange, warme dag. De honden zijn nieuwsgierig, aardig, ze vragen knuffels. We eten iets aan de tafel samen met Thibaut, de fietser. Hij doet stukken van rond de 40 km. De honden lopen mee. Hij heeft ook een fietskar. Af en toe mag een hond in de kar. Ze zijn 11 jaar, 9 jaar, 11 maanden oud, de honden. Lieve honden.

Het was een warme dag. Veel gewandeld. 41 km. Niort is een stad die je best NIET bezoekt op zondagnamiddag.

Morgen naar Parthenay.


Opstaan 




De kerktoren 



De donjon van Niort


La Sèvre Niortaise


Prachtig huis , tegenover de rivier 


Aan de rivier, op de picknick plek




De senior van de honden en de meeste actieve





1 opmerking:

  1. Heel even las ik bij de laatste foto: 'De senior en de meest actieve', waarbij de meest actieve enkel de hond kon zijn en dus de senior ... ;-) Blijf vrolijk verder kwispelen (eh, stappen)! Groetje, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen