dinsdag 24 mei 2022

24 mei 2022 La Bazoche-Gouet camping - Champrond-en-Gâtine wildkamperen aan het kerkhof

 Het heeft nog veel geregend ‘s nachts. Pierrick heeft goed geslapen, ik wat minder. Ik had het wat koud, vond het klam. Ik was met natte haren gaan slapen. Niet verstandig.

We staan op, halen de powerbank en de gewassen kousen in de gemeenschappelijke ruimte en vertrekken. Het is koud buiten. Lang geleden dat we met zo veel lagen kleren vertrokken zijn. Er is een bakker in het dorp, dus plannen we om daar te ontbijten. La Bazoche-Gouet heeft goede voetpaden, een mooi dorpsplein, mooie huizen. De bakkerij is een mooie winkel. Er is een groot assortiment van brood en charcuterie. Zo iets zouden we elke middag of avond moeten vinden. Het is een heel sympathieke bakker. We kopen onze koffiekoeken. De bakker verkoopt zelf geen koffie maar er is een café vlakbij. Het café du marché is al open. We vragen twee koffies met melk en of we onze koffiekoeken mogen opeten bij de koffie. Geen probleem. Het is nog zo’n fijn café waar constant volk binnen en buiten wandelt, een koffie komt drinken, zijn Lotto komt spelen. We blijven er wat hangen, bestellen een tweede koffie. Het is er lekker warm. Buiten is het fris. Het is er gezellig. Na een goed half uur gaan we weer op stap. 

We volgen het GM wandelparcours. We lopen over departementale wegen. Het is rustig op de baan. We zitten niet meer op een belangrijke noord-zuid as. We wandelen langs immense velden, akkers vol tarwe, gerst, koolzaad , weinig mais, uitzonderlijk haver. We zien immense graansilo’s. Pierrick vertelt dat deze regio , Le Perche en La Beauce, de graanschuur van Frankrijk is. De velden zijn echt eindeloos. Het is niet zo warm vandaag. Er is een koele wind. Het is prima wandelweer. In Luigny zien we links van de baan een mooi kasteeldomein met een boerderij en rechts van de baan de “allée cavalière”, zoals Pierrick het noemt. De kasteeldreef. Hij vertelt dat de middenstrook gebruikt werd door de koetsen en dat de paarden en ruiters de lanen  tussen de twee bomenrijen naast het middenstuk gebruikten. We zien de kerken veranderen. Verschillende kerken die we zien, hebben een kerktoren in een andere kleur dan de rest van het dak.  Rond 12hr20 komen we aan in Chassant, waar een restaurant open is. Zo een typisch restaurant die alleen een “menu ouvrier “ aanbiedt . Ik vind dit wel fijn. Het is meestal eenvoudige kost, maar perfect als je aan het wandelen bent. Als entrée is het buffet, daarna een hoofdschotel (worst of kalkoenschnitzel was het hier) en daarna dessert. Voor 12 euro. We nemen onze tijd om te eten. We moeten ‘s avonds wildkamperen, dus komen we best niet te vroeg toe op onze bestemming. De dame van het restaurant is heel behulpzaam , vriendelijk, actief. We eindigen met koffie. Rond 13hr40 vertrekken we weer. We hebben al 23 km gedaan, nog 12 km te gaan.

Het volgende stuk is een loodrechte baan naar het volgende dorp. Nog steeds tussen de velden, een stuk door het bos van Landry. Rond 16hr10 komen we aan in Champrond-en-Gâtine. Ik had op GM gezien dat er een kerkhof is met wat gras en bomen voor. We beslissen om naar daar te gaan om te kijken of het oké is om de tent te zetten. De plek is perfect. Gras, bomen, een haag, een bank. Alleen water ontbreekt. De meeste kerkhoven hebben een kraantje waar we water kunnen tappen. Hier jammer genoeg niet. Rond 16hr30 zijn we er. We zetten de tent op. Het weer is bewolkt. Af en toe komt de zon er door. We installeren ons nog wat in de zon, tegen onze karren, achter de haag. Plots wordt het erg onweerachtig en begint het te regenen. We kruipen snel in de tent. Na een kwartier is het onweer over en schijnt de zon volop. Het is veel te warm in de tent. We gaan terug buiten. We eten wat: avocado, kerstomaatjes, boterham, snicker, koekje. We installeren ons nog wat in de zon. Om 20hr terug in de tent. Klaar voor de nacht. 

Morgen verder naar het noorden, richting Brezolles - Evreux - Abbeville - Tilques.

Goed gestapt vandaag. Fijne start met koffie en koffiekoeken. Zittend middageten. De graanschuur van Frankrijk.


Vertrek op de camping 




Café du marché

De bakkerij, mooie winkel binnen 


Koffiekoeken 

Koffie 



Immense velden

De kerktoren 

Allée cavalière - in het midden de koetsen -
links en rechts de ruiters

Het kasteel 

Het kasteel en de boerderij 



De kerktoren 



Immense velden 


Af en toe nog blauwe bloemetjes ( bleuets) in de velden 


Wildkamperen aan het kerkhof van Champrond-en-Gâtine




Geen opmerkingen:

Een reactie posten