dinsdag 10 mei 2022

10 mei 2022 Saint Palais camping - Pons autoverhuurbedrijf

 We hebben goed geslapen. Het was minder vochtig.

Het klassieke ritueel. Als Pierrick de tent begint af te breken, wordt hij overdonderd door muggen. Ik begrijp nu wat de bedoeling van de open deur op het grasperk is. De eerste zonnestralen vallen binnen langs de open deur. Rond 7hr30 vertrekken we op de camping. Echt een parel.  We volgen eerst wat kleinere wegen en komen dan op de D137, een kaarsrechte weg richting Pons.

Rond 9hr15 komen we aan in Mirabeau, waar de bakkerij open is. Stop voor koffie en gebak. Een half uurtje rust. Daarna trekken we verder. Rond de dorpen is de baan wat drukker, maar tussenin valt het heel goed mee. Het is duidelijk een favoriete baan van de “convoi exceptionnel “ transporten: huizen, boten, landbouwmachines, graafmachines, alles zien we passeren . In de dorpen is het vaak millimeter werk als er een bocht moet genomen worden aan een rondpunt.

Rond 12hr30 komen we aan in Saint-Genis-de-Saintonge. Volgens Google Maps zou er een restaurant zijn op het einde van het dorp dat open zou zijn. Het restaurant is er, maar niet meer in gebruik. Dus stappen we verder op zoek naar een plekje schaduw om te picknicken. Maar vijf minuten later komen we langs een routier restaurant dat open is. De eetzaal is groot. Er is plaats voor iedereen. Er zijn veel vrachtwagenchauffeurs. Op de menu staat voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, dessert, koffie, water en wijn. Voor geen 15 euro. We nemen de tijd om te eten. We moeten nog maar 10 kilometers stappen tot in Pons.

Rond 13hr35 trekken we verder. Prachtige huizen en kerkjes op het parcours. Nog steeds wijngaarden maar nu eerder voor pineau des charentes en cognac. Het is echt warm weer. Al dagen aan een stuk. Voor Hercule en Juno zou het al veel te warm geweest zijn. In een dorp stopt een auto naast ons. De chauffeur is enthousiast over ons parcours en onze karren. Zelf trekt hij binnenkort naar Schotland, om vanuit Glasgow te starten en heel Schotland en Engeland door te wandelen, dan de boot te nemen naar Roscoff en dan Bretagne door te trekken. Hij had zelf ook een kar om te wandelen, vertelt hij ons. 

Rond 16hr komen we aan in Pons, aan de supermarkt Leclercq. We hebben een auto gehuurd. Pierrick zijn “plusmama” is vorige week overleden. Donderdag is het uitvaart in Rijsel. We laden onze spullen in de auto en vertrekken richting het noorden.

Het avontuur gaat even op pauze.



Chez Gendron, echt een parel


De ochtenduren, fijn om te wandelen 

Er komt terug meer reliëf in het landschap 














3 opmerkingen:

  1. Beste Zurine, je verslagen worden altijd maar boeiender, wat een belevenis. Jammer wat er nu gebeurd is, alvast sterkte gewenst. En hopelijk nadien weer verder. Veel groeten aan jou en Pierrick.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gecondoleerd met het overlijden van je plusmama, Pierrick. Ik kijk uit naar de hervatting van jullie avonturen na de pauze. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel sterkte met het overlijden van pierrick zijn plusmama groetjes

    BeantwoordenVerwijderen