maandag 16 mei 2022

16 mei 2022 wildkamperen picknickplek kasteel - Parthenay huis pelgrims associatie

We hebben goed geslapen in de tent langs de rivier. Rond 6hr staan we op. Thibaut is ook al wakker en zijn spullen aan het opruimen. De honden snuffelen overal wat rond. Rond 7hr gaan we op stap. We beginnen met een stevige klim. We lopen door Tarenteuil. Ook hier staan prachtige huizen. We volgen het GM wandelparcours dat via kleine wegen gaat. Thibaut ging de velofrancette volgen, een fietsparcours dat van Caen naar La Rochelle loopt. We hebben het parcours bekeken maar het slingert veel, zodat we veel extra kilometers zouden doen. Dus doen wij voort zoals altijd, met GM. We wandelen naar Champdeniers, in de hoop daar iets te vinden om te ontbijten. Als we in het dorp aankomen, zien we een bordje “halte randonneur / camping dans le jardin”. We gaan even kijken. Het is een prachtige tuin, met een paar tafels, waar je mag kamperen. Fijn. De bar in het dorp is nog dicht, dus trekken we naar de supermarkt om inkopen te doen en hopen we dat we daar kunnen ontbijten. Aan de supermarkt komen we Thibaut nog eens tegen met zijn honden. Hij gaat richting Compiegne. Hij fietst en de honden lopen naast hem. De poes zit achteraan op de bagagedrager. Als een hond moe is, kan die uitrusten in het karretje. Het is mooi om te zien, als hij vertrekt. De honden lopen als een meute op het voetpad. Hij fietst ernaast. Wij gaan naar de supermarkt. De doen boodschappen en kopen koffiekoeken om te ontbijten. Er is een ruimte voorzien aan de kassa’s waar automaten staan voor koffie en drank. Er is een microgolfoven. Er zijn stopcontacten om de telefoon en powerbank wat op te laden. Terwijl we ontbijten, bellen we naar de pastoor van Parthenay wiens nummer we op internet gevonden hadden en die logies zou aanbieden. De dame die opneemt, valt wat uit de lucht. De pastoors in gesprek. Ze belooft dat ze zullen terugbellen. Een kwartier later krijgen we telefoon van een dame die lid is van de Compostela vereniging van Parthenay. Ze legt uit dat ze een huis ter beschikking hebben waar we kunnen overnachten, in het oude stadscentrum. Ze zal ons de code nog doorsturen. 

We trekken verder. Het is een mooi parcours. Langs kleine plattelandswegen. We komen toe in St Marc La Lande waar een indrukwekkende kerk en klooster staat. We komen een andere pelgrim tegen. Hij is vertrokken in Angers. We wandelen verder en houden pauze rond 13hr aan een Christusbeeld. Er is schaduw. We kunnen op de trappen zitten om te eten. Brood, sardienen uit blik, een appel, kerstomaten. In het volgende dorp staat ook een mooi kerkje. Daarna trekken we verder door veldwegen.

Rond 16hr30 komen we aan de zuidrand van Parthenay. Het huisje ligt meer in het noorden. Stilaan komen we in de oude stadskern met een kasteel, pittoreske straatjes, mooie huizen. Ook het huis waar we mogen overnachten is zo’n oud huisje. We bellen naar de dame om te zeggen dat we zijn aangekomen. Ze geeft ons de code van de deur. Er is een kleine, goed uitgeruste keuken, er is een slaapzaal met vijf bedden, goed sanitair, een koertje. Rond 19hr komt de verantwoordelijke van de vereniging om ons boekje af te stempelen. We gaan snel iets eten in de bistro tegenover de gite. Er is niet veel meer want de twee dagen erna is ze dicht. We krijgen nog paté, geitenkaas, aubergine coulis. Om 19hr komen Monique en Jacques, de verantwoordelijken, langs. Ze vertellen over hun ervaringen met pelgrims, over de gite die ze sinds een paar jaar in bruikleen hebben van de stad. Ze stempelen onze boekjes, we geven onze “donativo” (vrije gift). Daarna gaan we douchen. Het is fijn om een slaapruimte helemaal voor ons alleen te hebben. En een zittend ontbijt morgen.

Warm weer.

Morgen verder richting Thouars. 


Thibaut ruimt ook zijn spullen op






Mooie huizen in het dorp Tarenteuil

Starten met een stevige klim








De halte randonneur in Champdeniers



Thibaut terug op stap 

Thibaut en zijn honden terug ontmoet aan de supermarkt 




De kerk (collegiale) van St Marc la Lande



Het gemeentehuis van St Marc La Lande



Picknick 




Het kasteel van Parthenay 


Het kasteel van Parthenay 



Het oude centrum van Parthenay 


De poort van St Jacques 

Op weg richting de gîte van Parthenay 

De keuken van de gîte 

De gîte van de associatie van Parthenay 

De slaapzaal in de gîte 


 De bar / estaminet tegenover de gîte in Parthenay 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten