woensdag 6 april 2022

6 april 2022 Astrar - Boimorto

 Een rustige nacht in een rustige herberg.

Een kop thee, wat brood en een reep chocola voor ontbijt.

Om 8hr45 op stap.

Het blijft druk op de camino Francés. De hele tijd komen wandelaars ons tegemoet.

Ik zie stokken in alle soorten: stokken om te wandelen, stokken om op te steunen, stokken om op de buik te dragen, stokken om op de rugzak te dragen.

Volgens Pierrick zijn er meer vrouwen dan mannen op de camino. Ik ben niet zeker. Pierrick denkt dat vrouwen wat spiritueler zijn dan mannen….

Rond 11hr houden we een kleine pauze voor een koffie en tortilla. Daarna trekken we verder richting Arzua. Het gaat op en neer. Vooral over boswegen.

Rond 13hr20 zijn we in Arzua en houden we pauze om iets te eten. 

Om 14hr terug op stap. Hier splitst de camino del norte zich van de camino francés. Plots wordt het veel rustiger. We komen nog enkele wandelaars tegen die richting Compostela gaan.

Het wordt wat moeilijker om het parcours te vinden, omdat de camino enkel in de richting van Santiago aangeduid staat. 

Uiteindelijk komen we rond 16hr aan in Boimorto.

We vinden een jerrycan om water mee te nemen voor de volgende etappes.

We vinden de herberg waar we acht jaar geleden met de honden geslapen hebben, in de tent toen. We vragen of we terug de tent mogen zetten, maar het mag niet. Dus slapen we in de herberg. We gaan er van uit dat we een hele kamer voor ons alleen hebben, want op het bordje naast de deur staat maximum capaciteit 2 personen. Dus installeren we onze spullen in de hele kamer. Een beetje later komt nog een pelgrim toe. Tot onze verrassing krijgt hij ook een bed in onze kamer.

Om 8 hr moeten we de herberg verlaten.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten