maandag 25 april 2022

25 april 2022 Portugalete herberg - Muxika herberg

 Rustige nacht, fijn om een kamer voor ons te hebben. Op om 7hr, ontbijt in de herberg. Even het nieuws volgen om de uitslag van de presidentsverkiezingen in Frankrijk te weten te komen. Vertrek om 8hr. 

We wandelen naar de puente colgante (de hangende brug die Portugalete met Las Arenas verbindt, waar Aita nog gewoond heeft voor hij naar België kwam) en doen de oversteek. We willen nog een koffie drinken op de andere oever, maar alle bars zijn nog dicht. 

Dus trekken we verder. Via Google Maps. Uiteindelijk wandelen we bijna 17 of 18 km eer we terug in de natuur komen. De hele tijd zijn er goede voetpaden of fietspaden. We passeren het kerkhof van Bilbao. Indrukwekkend. We komen twee guitige grote pelgrims tegen. Ik dacht dat het Nederlanders of Scandinaviërs waren. Bleek het een 69 jarige Fransman en 56 jarige Italiaan te zijn. Een leuk team. 

Rond 13hr15 doen we een stop om iets te eten voor we aan het laatste stuk beginnen. Want daarna zullen we niets meer vinden om te eten. Starten met een helling, met een volle maag. Vreselijk. En de helling blijft maar duren. Maar het landschap is prachtig. De zon schijnt. Weinig verkeer op de baan. De herten hebben hier vleugels blijkbaar. De Vlamingen zijn hier hun muur de Flandres komen beklimmen. 

Rond 17hr komen we aan in de herberg, Caserio Pozueta in Muxika. Een prachtige oude boerderij, een energieke eigenares, een jong hondje van vier maand oud met scherpe tandjes, meer en meer pelgrims. We slapen in een kamer met negen bedden. Engelsman, Nederlander, Duitse, Françaises….Het echte herbergleven.

Straks om 20hr avondeten. 

Leuk in Baskenland is het feit dat ik mijn naam nooit moet herhalen als ik een reservatie maak. 

Herberg Bide Ona in Portugalete 



Portugalete 



Op de hangende brug






Industrie in Bilbao 

Het kerkhof van Bilbao 












Caserio Pozueta, Muxika 

4 maand oud - scherpe tandjes














Geen opmerkingen:

Een reactie posten