vrijdag 15 april 2022

15 april 2022 Soto de Luiña - Trasona - veel gestapt

 Wat een nacht in de herberg.

Met twaalf in de slaapzaal. Eentje was al aan het snurken van zodra ze haar hoofd neerlegde. Een andere had wat last van zijn prostaat want ging 2x plassen tijdens de nacht.

Veel wakker geworden.

Het koppel naast ons met veel stapervaring stonden stil op rond 6hr30.

De groep Spanjaarden stond minder stil op rond 7hr. De ene wekker na de andere ging. 

Wij stonden op rond 7hr30, inpakken en eerst ontbijt in het dichtbij gelegen hotel.

En dan terug op stap. Pierrick heeft zijn sandalen aangedaan, in de hoop dat zo de wonde op zijn kleine teen kan genezen. We doen terug wat route nationale. In de ochtend is het rustig op de baan. Tegen de middag wordt het drukker. We passeren Artedo, Las Dueñas, Cudillero, Muros de Nalon. Het blijft op en neer gaan. Met de knieën gaat het beter. Ik heb een blijn op mijn kleine teen en ik voel zijn omvang toenemen. Gelukkig heb ik mijn kleine teen niet echt nodig om te stappen. Bij Pierrick lukt het beter met de sandalen.

In Soto del Barco houden we een stop rond 13hr om een broodje te eten. En dan trekken we verder. Ik gebruik Google Maps om van plaats naar plaats te gaan. Waar de boswegen in Galicia goed onderhouden waren en goed berijdbaar waren met onze karren, is dit niet het geval in Asturias. Dus zoeken we een beetje onze eigen camino. Af en toe komen we ander pelgrims tegen of fietsende pelgrims. 

We trekken verder via Piedras Blancas tot in Aviles. Een vreemde stad. Groot maar weinig volk op straat. Omdat het goede vrijdag is? 

We stoppen nog even om een brood te kopen in een van de weinige bakkerijen die we open vinden. We eten en drinken snel iets ter plekke. Het is al 17hr15. Dan proberen we de stad te verlaten, langs de AS 19. De stad is uitgestrekter dan we dachten. Er is een enorme site van Arcelor Mittal.

Uiteindelijk vinden we een kapel met een klein stukje gras, vlak naaste autostrade. Het is bijna 19hr. We zijn moe. Hoeveel hebben we gestapt: 37 km? 40 km? Veel. 

Nog snel de voeten verzorgen en dan snel in de slaapzak. Het geraas van de autostrade zal ons niet wakker houden.










Onze slaapplek in Trasona, buiten Aviles 

KO na een lange dag stappen 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten