dinsdag 5 april 2022

5 april 2022 Santiago de Compostela - Astrar - 22 km

 Ik heb goed geslapen, Pierrick minder goed. Hij had last van de airco.

Ontbijt om 8hr.

Om 9hr15 klaar voor de start.

Het lukt ons om zonder veel omwegen Santiago te verlaten.

Bij het buiten wandelen van Santiago komen we Ian tegen, een Engelsman die nog voor Fortis in Brussel heeft gewerkt. Heel enthousiaste man.

Het is niet zo evident om een parcours in de omgekeerde richting te doen. Het feit dat de laatste 100 kilometer van de camino veel gewandeld worden, is nu wel een voordeel. De aankomende wandelaars wijzen ons de weg.

Waar we acht jaar geleden trappen moesten doen om de monte de Gozo te bereiken, hebben ze nu een hellend vlak gemaakt. Aangenaam.

Het stijgen en dalen begint direct. Het weer is hier misschien wel beter op dit moment, maar een start vanuit het vlakke Vlaanderen heeft ook zijn voordelen.

Halverwege de ochtend helpt Manolo el Bombo ons in de goede richting. Manolo, 69 jaar, gaat elke dag van Santiago naar Lavacolla (12 km) om brood te kopen…..en daarna een paar glaasjes wijn te drinken met zijn vriend, die met de auto vanuit Santiago komt.

Het stappen lukt wel. Het weer is prachtig. We komen heel veel scholieren tegen. Dit is duidelijk een favoriete schooluitstap.

Rond 13hr20 stoppen we bij hotel restaurante Amenal. Etenstijd. 

Een uurtje later gaan we terug op stap. Richting Pedrouzo en nog wat verder.

Rond kilometer 21 beginnen we uit te kijken voor een grasveld om de tent te zetten. In Santa Irene vragen we raad aan een jongeman die langs de weg zit. Hij heeft een herberg op 700 meter van de camino. Hij hoopt dat we bij hem komen slapen, want hij heeft geen enkele gast op dit moment. We besluiten om mee te gaan. We hebben 22 kilometer gestapt.

We profiteren ervan om een goede douche te nemen, onze kleren te wassen. We genieten nog van de avondzon in de tuin. Golfita is blij met ons gezelschap.

Goed gestart, onder een stralende Gallicische hemel.
















1 opmerking: