zaterdag 16 april 2022

16 april 2022 iglesia de Trasona - camping in Deva - 27 km

 Wat een nacht.

Het geraas van de autostrade. Eens dat minderde, dan begon een hond in de wijk de hele nacht te blaffen. Blijkbaar lagen we net onder een verlichtingspaal van de autostrade. Af en toe claxonneerde een auto.

Om 7 uur staan we op. We pakken alles in en gaan ontbijten in een bar vlakbij. Bar Atenea, naast het benzinestation. Een heel behulpzame uitbaatster. Na de klassieke koffie met melk en pan tostada gaan we weer op stap.

We zijn weer veel koffies aan het drinken sinds we in Spanje zijn.

De industriezone van Aviles blijft maar duren. De site van Arcelor Mittal spreidt zich uit over kilometers. Uiteindelijk komen we toch terug in de natuur via de AS19. Er zijn veel fietsers op de baan. Ook veel vrachtwagens. De vrachtwagens wijken altijd goed uit. Het stappen gaat goed. Rond de middag komen we aan de rand van Gijon. Ook daar is er weer veel industrie. We vinden de weg naar het centrum via een heel drukke baan. In het centrum kunnen we het pad goed volgen want de St Jacobs schelpen liggen in het voetpad en geven zo de weg aan. De stad is groot. Ze ligt aan de zee.

Rond 12hr40 stoppen we aan het terras van hotel La Polar om iets te eten en te drinken. Weerom zo fijn: vriendelijk personeel, attente bediening, verwennerij. 

De herstart is altijd lastig. We voelen onze voeten. Pierrick zijn kleine teen is beter, maar hij heeft nu precies blijnen gekregen onder zijn voeten, zegt hij. Mijn kleine teen lijkt precies beter met zijn verband.

We hadden ‘s morgens beslist om tot aan de camping in Deva te gaan. Nog 7 km vanuit het centrum.

Als we het centrum doorkruisen komen we de Tsjech uit Praag nog eens tegen die we tussen Aviles en Canero ontmoet hadden. Hij ging nog 1 etappe stappen en ‘s avonds vloog hij terug naar huis.

Wij trekken verder het centrum uit. Mooie voetpaden, mooi weer. Blijkbaar voetbalmatch in het stadion. De oostkant van Gijon is mooier dan de westkant. Via de N632 wandelen we Gijon uit. We passeren een impressionant gebouw wat de universiteit blijkt te zijn. 

Rond 15hr30 komen we toe op de camping. Fijn om zo vroeg de tent te kunnen zetten. We genieten. We staan naast een tent met drie jonge Spaanse dames die veel plezier hebben. Leuk om bezig te zien.

We genieten van neer te zitten, op blote voeten in het gras te lopen, ons proper te voelen na een lange douche, onze kleren te wassen en te drogen, een aperitiefje met onze wasteil als salontafel.

Hopelijk deze nacht een rustige nacht.

Onze Spaanse buurmeisjes hebben hun muziek al wat zachter gezet. Maar van hun opgewektheid kan een mens alleen maar blij worden.

Morgen richting Villaviciosa, waar we mooie herinneringen hebben in restaurant RICE met onze honden 9 jaar geleden. 

Fijne paasdagen aan iedereen. Laat de klokken maar komen.

Industrie in Trasona- Aviles

La iglesia de Trasona 





De universiteit van Gijon (Cabueñes)









1 opmerking:

  1. Fijne Paasdagen en geniet van de tocht, de natuur, de honden en elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen