vrijdag 8 april 2022

7 april 2022 Boimorto - in de natuur, op km 77

Vreemde nacht in herberg in Boimorto. Niet gewend om een andere slaapgenoot in de kamer te hebben.

Aangezien we om 8 hr de herberg moeten verlaten volgens het huisreglement, staan we op om 7hr30 voor een ontbijt. We steken onze kleren en die van de Duitse wandelgenoot in de droogkast. Om 7hr55 halen we onze spullen uit de slaapkamer. De Duitse pelgrim blijft rustig verder slapen.

Om 8hr35 vertrekken we uit Boimorto.

Het eerste stuk is langs de baan, daarna over boswegen. Af en toe komen we een pelgrim tegen uit de andere richting. Het regent. Er is veel wind.

Rond 11hr komen we uitgeregend aan in Sobrado dos Monxes. We houden een stop voor een koffie en kopen wat eten in de lokale supermarkt. Het is te vroeg om al iets te eten te krijgen in de bars.

We stappen verder. Het is een zwaar parcours. Smalle, modderige boswegen.

Uiteindelijk komen we aan in Meson. In het enige café houden we een stop voor een bocadillo, cola en koffie.

Daarna gaan we terug op pad.

Langs de nationale baan hebben ze een mooi, nieuw Compostela pad aangelegd. Fijn om te wandelen. Handig ook want je weet dat je op het goede parcours zit.

We komen Michel, een Zwitser, tegen. Eind januari was hij bij hem thuis vertrokken. Al 70 dagen aan het wandelen. Maar 2 of 3 dagen slecht weer gehad, zei hij. 

Op een bepaald moment eindigt het pad langs de baan en gaan we een boswegel op. We komen aan in Corteporcos, waar we 8 jaar geleden onze tent hadden gezet. Blijkt dat de kilometers van toen en nu niet meer overeen komen?!?! We zouden er nu 2 minder gedaan hebben dan 8 jaar geleden?

We wandelen voort via het officiële parcours.

Een beetje na Roxica beginnen we uit te kijken voor een plaats om de tent te zetten.

Uiteindelijk stoppen we rond 17hr, op een plek naast de baan, ter hoogte van km 77,2.

We eten nog iets en daarna de tent in.

Ze voorspellen regen tijdens de nacht. 





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten