maandag 18 april 2022

18 april 2022 ergens in de natuur, na Barzana - net voorbij Ribadesella

 Prima geslapen in onze tent. Onze tent is echt ons huisje.

Rond 7hr staan we op. Ik pak alle spullen in. Pierrick zet thee. 

Rond 8hr20 vertrekken we. Terug langs de N632. Het is zalig rustig op de baan. Het landschap is mooi: zee, strand, groene heuvels. Veel koeien met jonge kalfjes in de wei. Ook paarden met jonge veulens. Mooi.

Rond 10hr30 doen we een stop in Colunga om iets te eten en te drinken. Negen jaar geleden hadden we hier de tent gezet achter de kerk in het dorp. ‘s Morgens toen iets kunnen drinken in een café naast de kerk, waar Hercule maatjes werd met een guardia civil.

Na de pauze wandelen we verder. Er is een aangenaam fietspad om Colunga uit te wandelen, dat doorloopt tot in La Isla. Daarna trekken we verder via de N632, via Cartavia Baja en Alta tot in Berbes, waar we nog een stop doen om iets te eten en te drinken . We hebben al 21 km gestapt. De start is altijd moeilijk voor Pierrick omwille van de blaren. Eens het vocht goed verspreid zit, gaat het beter, zegt hij.

We wandelen verder. Het ging regenen vanaf 14hr maar voorlopig blijft het gelukkig droog. We wandelen tot in en door Ribadesella.

Eens we de stad verlaten hebben, beginnen we uit te kijken naar een plekje om de tent te zetten.

We zetten ze in een hoek van een wei, naast een verlaten huis.

De Spaanse chauffeurs: als we aan het stappen zijn, vertragen ze amper om ons voorbij te steken. Als we de tent aan het zetten zijn, vertragen ze bijna tot stilstand.

We kruipen snel in de tent, zodat we minder opvallen.

Flink gestapt. 32 km, denk ik. Volgens Google Maps.

Voeten verzorgd. Wat verfrist.

Morgen tijd om nog eens een plek met douche en elektriciteit te vinden. De powerbank om de telefoon op te laden is bijna leeg. 

Deze nacht regen voorspeld…… 


De kerk van Colunga


Veel koeien met jonge kalfjes 


Prachtige koeien 




Zicht op zee



Tent in de wei, naast een verlaten huis 












2 opmerkingen:

  1. Hallo, knappe foto's en toffe beschrijvingen van de weg. Ik geniet van op afstand . Hartelijke groet. Marie-Claire

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer mooie foto's en een dikke👍ge moet het maar doen en ik geniet zo zie ik ook een iets van buiten belsele gr daar Fred en anne

    BeantwoordenVerwijderen