dinsdag 19 april 2022

19 april 2022 - net buiten Ribadesella, in de natuur - Llanes

 Wat een nacht! Een natte nacht! Om 19hr begon het te regenen. Op sommige momenten was het echt aan het gieten. Gelukkig stopte het om 7 hr ‘s morgens. ‘s Avonds hoorden we nog een paar koeien loeien, jammeren. Zouden ze hun kalfje aan het krijgen zijn in die gietende regen? 

Het was klam in de tent. Je voelde de kilte via de grond naar boven komen.

Om 7hr staan we op, pakken in en gaan op stap.

We hopen snel een bar of restaurant tegen te komen om iets te eten, want we hebben toch wel wat honger na een avond en ochtend zonder eten.

Op 3 km vinden we een hotel, maar zij geven enkel ontbijt aan hun logerende gasten, zegt de uitbaatster. Er was 1 tafel gedekt voor twee personen….

Dus stappen we verder tot in Nueva.

Onderweg zien we dat sommige weiden een deel onder water staan. De rivieren stromen feller dan anders. Het was echt een natte nacht.

De eerste bar die we tegenkomen in Nueva is El Trasgu. Het is er druk. Mensen komen binnen en buiten, drinken iets, de oudjes lezen hun krant. Vanessa doet de bediening en is ongelofelijk efficiënt en aangenaam. We bestellen de klassieke twee cafe con leches en 3 pinxos en 1 croissant. Wat doet dat deugd. Daarna nog eens 2 cafe  con leches en we kunnen er weer tegen. 

Ik ga in de apotheek nog wat gerief halen om de voeten te verzorgen. Isobetadine tulle kennen ze niet in Spanje, dus doen we het maar met de gel.

We trekken verder. Een stuk langs het strand, een stuk met zicht op de heuvels, waar de wolken blijven aan vasthangen. Het regent. We stappen via Posada, Villahormes, Celorio, Poo.

In Celorio houden we een stop rond 13hr30 om iets te eten. We vinden er restaurant El Arco. Er staan veel auto’s op de parking. Dan ga ik er van uit dat het prijs / kwaliteit wel oké is. De ober stelt ons de menu voor. We denken dat het over 1 schotel gaat, maar er is een voorgerecht en een hoofdgerecht. We bestellen wat de mannen naast ons aan het eten zijn, want het ziet er lekker uit: fabadas voor Pierrick en arroz  con costilla voor mij. Het is heerlijk en een immense schotel. En dit is nog maar het voorgerecht. Daarna volgt nog vis als hoofdschotel. Plus dessert. Plus koffie. En water en wijn inbegrepen in de menu. Heerlijke, lokale keuken. Fijne bediening. Een adresje om te onthouden. Jammer dat het zo ver is van België.

 We moeten nog 5 km naar de herberg van Llanes, herberg El estación, in het vroegere stationsgebouw. We wandelen op ons gemak tot daar. We doen nog inkopen in de supermarkt. Rond 16hr zijn we in de herberg. Leuke plek. We delen de kamer met Andrius uit Litouwen en Amber uit Nederland. Leuke compagnie. Er is wel wat volk in de herberg. We genieten van een zalige warme douche, na drie dagen zonder ons gewassen te hebben. We verzorgen de voeten. We drinken nog een biertje en hebben een gezellige babbel in de keuken.

Lekker gegeten vandaag, fijn gebabbeld. Nu nog goed slapen en de dag is perfect.
















Heerlijk tafelen in El Arco, Celorio - het voorgerecht 


Llanes - gerestaureerde glorie naast vergane glorie 


Llanes - albergue El Estación


1 opmerking:

  1. Jullie zijn top nog veel moed, zal nodig zijn zo te zien, groeten Mariette en Bernard.

    BeantwoordenVerwijderen