woensdag 20 april 2022

20 april 2022 Llanes herberg - San Vincente de la Barquera camping

 Het was een beetje fris in de kamer in de herberg. Oké geslapen, maar toch vaak wakker geworden. 

Om 7hr staan we op. We hadden de dag ervoor ontbijt besteld.

Het doet deugd om de dag te starten met een kop koffie en toast.

Om 8hr15 gaan we op stap. Het regent stevig. De dag ervoor had Pierrick nog een babbel gehad met een fietsende Franse pelgrim. Hij had op een bepaald moment het officiële Compostela pad willen volgen, maar dat was dik tegen gevallen. Op een bepaald moment was het zo steil dat hij enkel te voet verder kon + te voet al zijn zakken eerst naar boven moest brengen + te voet zijn fiets naar boven moest dragen. Omdat we met onze karren toch ook wat zwaarder bepakt zijn en omdat de voeten nog niet 100% zijn, trekken we zelf verder over de weg. Uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen pad. Wij volgen ons pad, het pad van Hercule en Juno. We trekken door het centrum van Llanes: mooie stad, mooie huizen. Daarna volgen we onze route nationale préférée, de N 634. Het is ongelofelijk rustig op de baan. Eigenlijk hebben we onze eigen geasfalteerde bosweg. We hebben zicht op de zee, op de groene heuvels, prachtige statige huizen. We trekken langs Vidiago, Pendueles tot in Buelna voor een stop. Daarna verder langs La Franca, Colombres, Unquera tot in Pesues. Hier stoppen we rond 14hr om iets te eten. We hebben al 26 km gestapt. Nog 10 km tot op de camping van San Vincente de la Barquera. 

Het voordeel van een regendag is dat de verbrande armen en nek wat kunnen bekomen. Waar het maandagnacht maartse buien waren, zijn het vandaag aprilse grillen. Het wisselt af tussen stevige regenbuien en wind en daarna stralende zon.

Een beetje uitgeteld, na 36 km gewandeld te hebben, komen we rond 17hr10 aan op de camping, met zon. We beginnen met de tent op te zetten….. het begint te regenen. Terug  buien. Tussen een paar buien door droogt de tent toch wat op. 

Ik heb nog de moed om een snelle douche te nemen, Pierrick is uitgeteld en ligt direct op zijn matje te slapen.

Om 20hr begint het echt te regenen. De meteo voorspelt regen tot 23hr en daarna niet meer….

Morgen een nieuwe dag. Richting Santillana del Mar en daarna richting Santander.



Llanes centrum 



Huizen in Asturias 






Een gezicht in de wolken 


San Vincente de la Barquera 


De laatste kilometer naar de camping 


Matjes oppompen 

Stevige etappe gedaan vandaag 






2 opmerkingen:

  1. na 10 jaar opnieuw op pad! ik ben echt jaloers op jullie avontuur...
    geniet van de tocht en van elkaar. bewaar de mooie en intense herinneringen aan Hercule en Juno xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik geniet echt in stilte van jullie trektocht, zo verbonden met elkaar en de natuur. Dit is echt mijn droom en hoop dat jullie avontuur na 3 weken nu, nog oneindig verder kan blijven duren en doorwerken. Zeker inspirerend en zo mooi! Jullie zijn de maxx

    BeantwoordenVerwijderen