dinsdag 12 april 2022

12 april 2022 Ribadeo - ergens in de natuur, dichtbij Jarrio - 27 of 28 km gestapt

 Heerlijk gegeten in het restaurant van de parador. Veel te veel. Minder goed geslapen, want het was heel warm in de kamer. Ook al hadden we de temperatuur lager gezet, blijkbaar was de verwarming toch niet gedaald.

Om 8hr gaan we ontbijten.

Daarna halen we onze karren uit de garage, die we ter beschikking hadden gekregen, om alles in te laden.

We rekenen af aan het onthaal en bedanken nogmaals voor het aangename verblijf.

Daarna gaan we weer op stap. We doen nog snel wat inkopen in de supermarkt en zoeken de kortste weg naar de brug over de rivier.

We hebben beslist om de route via het binnenland te doen naar La Caridad. Die is 8 km korter dan de route die dichter bij de zee loopt. Het eerste stuk gaat over de baan. Het is fijn om eens te kunnen doorstappen na al het trekken en sleuren door de bergen. We voelen onze  knieën toch wel wat. Af en toe moet er wat kraakbeengruis vastzitten in onze knieën. Daarna gaat het over rustige landbouw wegen. We komen maar 4 andere pelgrims tegen.

Rond 14hr houden we een stop langs de N634 in Valdepares om iets te eten en te drinken.

Sinds Ribadeo hebben we Galicia verlaten en trekken we nu door Asturias. De wegwijzers geven hier geen kilometers meer aan. Enkel de richting.

Na de middagpauze trekken we verder. Door La Caridad waar we 9 jaar geleden met de honden aan de herberg overnacht hebben. We doen een stuk via de N634. Daarna weer een stuk via het officiële pad. We komen een Frans koppel tegen die in Le Puy en Velay gestart zijn. De dame is kapot.

Rond 17hr15 begint het te regenen en vinden we net een stukje gras naast een electriciteitstransformator. We zetten snel de tent op. Het zijn kleine onweren. Gelukkig komt de zon er weer door.

Pierrick wast zijn kousen, we eten nog iets. Om 20hr15 in de tent.

We lezen nog wat etappes van 9 jaar geleden om te weten welk parcours ons te wachten staat. 

Gelukkig hebben we de app buen camino, die ons de weg wijst overdag.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten