woensdag 1 juni 2022

01 juni 2022 St-Quentin-en-Tourmont camping - Montreuil-sur-Mer camping

Pierrick is zoals steeds wakker met de vogels en de zon. Elke dag wat vroeger. Ik heb wat minder goed geslapen. Eerst te warm. Wat uitgespeeld. Daarna werd het koeler en had ik het koud. En dan moet je de kleren terugvinden in je slaapzak die je hebt uitgespeeld. We proberen alles stil op te ruimen want er heeft zich ‘s avonds nog een campervan dicht bij ons gezet. Om 6hr45 vertrekken we, richting Montreuil-sur- Mer. 

We wandelen over rustige wegen, landbouwwegen. Op een bepaald moment lijken we in een privé weg te zitten. Twee honden komen ons vriendelijk begroeten. Ze blaffen niet. Ze komen vooral veel knuffels vragen. Een derde hond blijft rustig aan het landbouwbedrijf liggen. Na 6 km komen we aan in Quend, waar de bar Estaminet, open is. Een leuk, ouderwets café. We bestellen 2 koffies en vragen of ze iets te eten heeft. De bazin kan niets aanbieden maar we mogen gerust onze prince koeken opeten. De koffie is bitter, maar we bestellen toch een tweede tas. Het dorp heeft ook een prachtige kerk , met een prachtige “wildkampeerplaats” errond. Na een half uur gaan we terug op stap. We beslissen om het langere parcours te doen, omdat dit rustiger lijkt. Het is ook heel rustig, mooi. Het trekt op het noorden van Frankrijk dat we kennen. Rond de middag komen we aan in Wailly-Beaucamp, waar we een bar / restaurant vinden. Ze bieden een menu formule aan. Het doet deugd om warm te eten. Het is lekker, maar de bediening is traag. Het lijkt alsof de uitbaters de zaak nog maar net hebben overgenomen en het ritme nog moeten zoeken. Als ik wacht om te betalen, zie ik een man 4 pakjes sigaretten kopen: 42 euro. 10,5 euro voor 1 pakje sigaretten. En toch blijven mensen roken? 

Om 13hr45 gaan we terug op stap. Al 21 km gedaan, nog 7 km te gaan tot in Montreuil-sur-Mer. Dit is een heel mooi stadje met een pittoresk centrum, een citadel, stadsmuren, de rivier Canche. Er is ook een camping langs de rivier. Rond 16hr zijn we aan de camping. Een mooie, kleine camping. Deels aan de stadsmuren. We zetten de tent op om ze te laten drogen en we gaan zelf ook wat in de zon zitten. We hebben maar 28 km gedaan vandaag. We voelen dat het einde nadert. Volgens GM is het nog 55 km tot in Tilques. De douche op de camping is zalig. Rond 19hr zoeken we een bank in de zon om iets te eten. Daarna tanden poetsen en in bed. 

Het was een rustige dag, mooi parcours, hele fijne camping in Montreuil-sur-Mer. 

De zon staat morgen op om 5hr46. Pierrick dus ook.



Alles opruimen aan de camping 





Heel lieve honden 

Ze wilden vooral gestreeld worden 


Mooie blauwe bloemetjes op het vlas





De kerk van Quend 



Bar Estaminet

Koffie en prince koeken als ontbijt 

Wortels


Vlas, met blauwe bloemetjes 

Mooie spreuken in het restaurant 


De stadsmuren 


Mooie plek voor de tent 

Op de camping 




 

3 opmerkingen:

  1. Nog twee dagen wandelen en jullie reis is afgelopen? Wat een prestatie en wat een avontuur! Zo leuk om dit mee te mogen beleven. Geniet met volle teugen van deze laatste dagen.

    BeantwoordenVerwijderen