donderdag 2 juni 2022

02 juni 2022 Montreuil-Sur-Mer camping - Nielles Les Bléquin camping / visvijver

We hebben goed geslapen. 

Rond 6hr45 vertrekken we. Na 500 meter is er een bakkerij “au gré des blés”. Van de zelfde bakker waar we gisteren brood hadden gekocht. Het was heel lekker brood. We kopen nog een brood voor onderweg en koffiekoeken. De jongedame die ons bedient, lijkt heel erg op de dame die ons gisteren bediende in het centrum. Pierrick vraagt haar of ze een tweelingzus heeft, maar het is inderdaad zij die ons gisteren ook geholpen heeft in de stad. Jammer genoeg heeft ze geen koffie in de winkel aan het water. Een half uur later vinden we een bar tabac (een mooie) waar we stoppen voor onze portie cafeïne. En dan gaan we op stap. Het eerste stuk is langs de D126. Het is nogal druk. Iedereen die naar zijn werk gaat in Montreuil, veronderstellen we. Na 6 km kunnen we de weg verlaten via een landbouwweg. Zo komen we op de D128, die we kilometerslang zullen volgen. Het landschap is mooi. Golvend. Velden, af en toe bos, heel weids. “Le Boulonnais” noemt Pierrick het.  Het is prachtig maar moeilijk vast te leggen op een foto. We hebben nog 450 hoogtemeters te doen in de laatste 54 km. We ondergaan ze. Soms hebben we lange stijgende stukken. Soms meer op en neer. Het stijgen gaat goed. Het dalen blijft lastig.

Om 12hr30 stoppen we om te picknicken, de tent te laten drogen. Het is mooi weer. We vallen bijna in slaap in de zon. Om 13hr30 gaan we weer op stap. We hebben al 21 km gedaan, nog 14 km te gaan tot aan de camping. Het landschap blijft weids. Veel velden, af en toe omzoomd met wat bomen. Om 17hr komen we toe aan de camping. Het is een kleine camping, met visvijvers. Ik denk dat er vooral vissers komen en vooral mensen met een vaste staanplaats. Wij zijn de enige toeristen. De uitbater is heel behulpzaam. Er is een kleine bar, met gekoelde dranken. Er staan overal tafels. De douches werken niet. Ons wassen zal voor morgen zijn. We warmen een blik op. We poetsen onze tanden. Om 20hr in de tent.

Het was een rustige voorlaatste wandeldag. Weids landschap. Mooi weer.De sandalen van Pierrick beginnen het te begeven. Het doet me denken aan Hercule. Die eindigde ook altijd met tape rond zijn schoenen.

Het is een speciale dag voor de “de Aguirre - De Boeck “familie. Het eerste achterkleinkind is geboren. Jul, klaar om aan de wereld te timmeren. 

Morgen nog 20 km naar Tilques.




Start op de camping 



Huis in vroegere kapel, net naast de camping
 






Pierrick zijn sandaal heeft het begeven.
Nog 2 dagen te gaan 





Middagpauze 





Op de camping 


Camping / visvijver 










1 opmerking:

  1. Amai ik ben fier op jullie! Ik sta virtueel te juichen en te zwaaien aan de kade in Tilques als jullie arriveren, geniet van de laatste hopelijk zonnige kilometers! Greet

    BeantwoordenVerwijderen