donderdag 9 mei 2013

DONDERDAG 14 MAART 2013: voorbij Irun - Monte Igueldo

We hebben goed geslapen. Ondanks de autoweg vlakbij.
's Morgens hagelt het.
We schuilen in de tent tot het ergste voorbij is en plooien dan snel de tent op.
Terug op stap. Richting San Sebastian.
Echte maartse buien onderweg: regen +++++++.
We volgen de weg tot in Oyartzun en vandaar trekken we naar San Sebastian.
Weer op weg zonder kaart van de stad....Dat belooft.
We komen vrij snel aan de rand van San Sebastian.
Helemaal fier!
Daar vragen we de weg.
Volgens iedereen is het heel simpel: rechtdoor tot aan de "bidegorri", het fietspad dat recht naar het centrum van San Sebastian gaat.
We vinden de "bidegorri".
Terug helemaal fier.
We volgen de "bidegorri".
Een mooi breed fiets- en wandelpad.
Dat stevig stijgt.
En plots stopt....
En we zijn nog niet in San Sebastian.
Ik probeer terug de weg te vragen om in het centrum te geraken.
Niemand kan ons eigenlijk goed uitleggen hoe we moeten gaan.
Het enige dat ze ons kunnen vertellen is dat we compleet fout zitten.
Ondertussen is het weer vreselijk hard aan het regenen.
We beslissen om gewoon wat verder te stappen, we zien wel waar we uitkomen. Maar dat kon niet volgens de lokale vuilniskar. Plots stopt de vuilniskar naast ons en nog voor we iets kunnen zeggen, zegt de chauffeur dat we compleet fout zitten. We hebben nog niet eens gezegd waar we naar toe willen.
Blijkbaar moeten we echt het hele parcours terug stappen - en als er iets is dat je niet wil doen als je op pelgrimstocht bent, is het "terugstappen" - om terug de "bidegorri" richting San Sebastian te volgen.
Omwille van zijn gedecideerdheid durven we niet anders dan op onze passen terug te keren.
We keren terug naar het fietspad. We volgen het naar beneden. Op een bepaald moment komen we op een kruising en we gaan er dan van uit dat we de andere arm van het fietspad moeten volgen. We volgen dit stuk om 10 minuten later op een onherbergzaam stuk grasveld uit te komen..... met een smal paadje in het midden..... Dit klopt niet. We wagen het er toch maar op. We volgen het paadje. Dat naar een rivier leidt...... Met een brug verder op. ... Gelukkig is er een reling waar we kunnen over klauteren om zo toch aan de brug te geraken.
Een beetje avontuur mag wel ;-)
Ondertussen zijn we al zeker 1,5 uur aan het verloren lopen, in de regen. Maar een pelgrim moet er iets voor over hebben om zijn doel te bereiken.
Terug in wat meer bewoonde wereld, vragen we nog maar eens de weg naar het centrum, en hoera, nu geraken we eindelijk op de zo lang gezochte "bidegorri".
Tegen 14hr zijn we uiteindelijk in het centrum. DARDARA is de eerste bar die we tegenkomen op de rechteroever. Ik ga vragen of de honden mee binnen mogen. Geen enkel probleem, zegt de uitbater.
Zalig! Een kleine bar, houten tafels, vooral locals, een heerlijke dagschotel (linzen met chorizo, merluza, dessert, koffie). De man wou ons zelfs onze drank niet aanrekenen, zo'n medelijden had hij met ons, denk ik. Ik vraag een stempel van de bar voor ons boekje en we trekken verder.
Langs de prachtige Playa de la Concha gaat het verder richting Monte Igueldo.
Op Monte Igueldo zou een camping zijn (open?), maar eerst moeten we nog 5 km klimmen om er te geraken. Het is afzien. Maar het zicht op de zee is wel prachtig.
Tegen 18hr zijn we uiteindelijk op de camping! Onze eerste camping die open is!
Een mooie camping, wel kleine percelen, proper sanitair. We genieten van een douche! We genieten er van om onze kleren te kunnen wassen!
Om 21hr30 in bed.

                                
Geen opmerkingen:

Een reactie posten